Jadłospis


JADŁOSPIS 11-17.15.2021r.
 
DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
11.10 poniedziałek Płatki jaglane z żurawiną
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, pomidor bez skórki, szczypiorek
Makaron z twarogiem z musem jagodowym, wanilią
Kompot wieloowocowy
Moc Papaja-



 
Kalarepa, papryka czerwona- warzywa do schrupania, chrupki kukurydziane

 
12.10 wtorek Kawa inka z miodem pszczelim
Pieczywo mieszane, masło, pasta z twarogu i ogórka zielonego, papryka czerwona

 
Kopytka, udziec z indyka w sosie własnym, surówka z ogórka kiszonego
Kompot wieloowocowy
Zupa Pomidorowa z ryżem

 
Jabłko



 
13.10 środa Płatki ryzowe na mleku
Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 40g podana na liściu sałaty, ogórek zielony
Ziemniaki z wody, potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką
Kompot truskawkowy

 
Tradycyjny rosół z makaronem

 
Melon
14.10 czwartek Kaszka kukurydziana z malinami
Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor bez skórki, ogórek zielony

 
Kasza gryczana, jeżyki cielęce z marchewką w sosie koperkowym, surówka z selera z rodzynkami
Kompot z wieloowocowy

 
Barszcz ukraiński 2 Ciasto biszkoptowe z owocami – własny wypiek, herbatka ziołowa
15.10. piątek Owsianka na mleku Pieczywo mieszane, masło, pasta z soczewicy z warzywami

 
Ziemniaki z wody, pulpet rybny zapiekany w sosie śmietanowo - ziołowym, surówka „colesław”
Kompot wiśniowy
Krupnik z kaszą perłową







 
Jabłko zapiekane z musem ze śliwek z cynamonem